top of page

MuleSoft Nedir?


MuleSoft Anypoint Platform

MuleSoft, 2018 Mayıs tarihinde Salesforce’un satın almasıyla Salesforce ürün ailesine katılan, müşterilerin bulut tabanlı ve on-premise uygulamalarını bir araya getiren bir entegrasyon platformudur.


Bugün, orta ölçekli bir firmada yüzlerce uygulama kullanılmakta ve bunların yaklaşık %30’unun birbiriyle veri ve süreç paylaşımı yapması bekleniyor. Bu durum firmaların BT departmanları için önemli bir iş yükü ve maliyetle birlikte iş birimleri için ertelenmek zorunda kalan fonksiyonalite ve rekabetin gerisinde kalma gibi sonuçlar doğurabiliyor. Müşteri davranışlarının hızla değiştiği; firmaların hızlı ve dinamik bir şekilde müşterilerin beklentilerini karşılaması gerektiği ve Dijital Dönüşüm projelerinin bir seçenek değil ama zorunluluk olduğu bu dönemde ‘connected’ bir müşteri deneyimi sunmak her zamankinden çok daha fazla önem kazanıyor.


connected customer

İşte bu noktada MuleSoft Anypoint Platformu devreye giriyor. Müşteriler artık karşılarında birbirinden kopuk, habersiz departmanlardan oluşan firmalarla değil deneyimi tüm kanallarda sorunsuz bir şekilde sağlayan firmalarla çalışmayı tercih ediyor. Bu bütünleşik deneyimi sunabilmek için BT departmanları MuleSoft’un API-tabanlı yaklaşımından faydalanarak haftalar/aylar seviyesinde hayata geçirilebilecek sistem entegrasyonlarını günler seviyesine indirebiliyorlar. MuleSoft’un bulut tabanlı veya on-premise kurulum seçeneklerini ve hibrit modelleri desteklemesi BT departmanlarına teknik ve mevzuat konusunda gereken esnekleği sağlıyor.


MuleSoft, Müşteri 360 derece görüntüsü sağlayacak herhangi bir sistemi, uygulamayı, veriyi ve cihazı bağlayabilir. Bir numaralı entegrasyon platformu olan MuleSoft ve 1 numaralı CRM olan Salesforce'un birleşik gücü, müşterilerin dijital dönüşümü hızlandırmasını sağlar.


MuleSoft konusunda detaylı bilgi almak için uzman ekibimizle temasa geçebilirsiniz.








bottom of page